top of page

Tervezett programok

Szakirányú, szakági programok:
 

Gyalogos – a BTSSz egyesületei különböző útvonalakat választva hozzák csapataikat a helyszínre. Hogy ki, hol, mikor és milyen nehézségű útvonalon jön, azt lásd a Csatlakozók menü alatt. Részvételi szándékotok jelzése mellett lehet csatlakozni a túrához (a Kapcsolat menüpont alatti mailcímen).

 

Túraegyesületek programjaikkal


Kerékpáros – a két kerék szerelmesei a helyszínre jöhetnek kerékpárral is, nekik is lesznek változatok útvonalra és túravezetőre. Ezen kívül a helyszínen 14.00 órai indulással "hegyi" kerékpáros verseny Kakas-hegy - Király-kúti-nyereg - Pilismarót erdei beton és murva úton. 18 km, közepes nehézségű, terepbicajosoknak ajánlott. Oda felé feltérképező tekerés, vissza verseny!!

 

Barlangi – kötélpálya, szemezhetsz a madarakkal testközelből már reggeltől.

 

Kutyás mentőakció – 16.30-tól várják a blökik, hogy megmutathassák tudásukat! Köszönet az S.O.S. Mentőkutyás Egyesületnek!  http://www.sosmke.hu/

 

 
Sportprogramok:

 


Íjászat – 9.00-tól sötétedésig gyakorlási lehetőség és bemutatók. Ha saját íjjal és felszereléssel érkezel, kihívhatod versenyre a rendező íjászokat!


Zorb labda – 10.00-18.00 megfordul veled a világ! (fizetős 500,-Ft/gurulás)


Nordic Walking 11.00, 14.00-kor induló turnusokban elsajátíthatod a botok helyes használatát, ha eddig még nem ment.

 

Kincskereső túra - gyógynövényeink ismerete ma is óriási kincset jelent. Hinnéd hány gyógyító mellett haladsz el túráid során? 12.00 és 15.00 órás kezdettel a környékben séta a földet kémlelve.

 

Érzékletes túra - 13.00 és 16.00 órával indul érzékszerveink kiélesítésére szánt túra - ízlelés, tapintás, szaglás, látás és hallásra kihegyezve. Tudatosabbaknak a tudat is benne lesz. 

 

Mozgásprogramok gyerekeknek – ők úgy sem tudnak majd a pokrócon ülni, ezért a szaladgáláson kívül különböző gyakorlatokkal, versenyekkel próbáljuk majd őket lefárasztani.

 

Parasztolimpia – az íjászat mellett farönkhajításban, gumicsizma dobásban, patkótartásban és favágásban is összemérheted erődet a többi versenyzővel 14.00 órától. Lehet egyénileg vagy csapatban indulni, nevezés a helyszínen 13.00 óráig. 

 

Élőcsocsó – hozd a csapatod! Vessétek be magatokat! 15.00-tól 6 fős csapatokban.

 

Gasztronómia:

 

Napközen pik-nik: Terülj-terülj pokróc ki mit hoz, úgy arat vagyis eszik. Ajánlott korhű étel egy oldal szalonna, friss kemencében sült vekni kenyér és lila hagyma. Napközben csókparti :)

 

EMMA vendéglő lesz a vendéglátónk - sör, bor, pálinka, üdítő, víz, szendvics és 13.00 órára elkészítik a nagy bográcsos meglepetést, melyet megvásárlás után elfogyaszthatunk. Hogy meleg is legyen a pocakban.


Vacsora – lakoma - bográcsfőző verseny helyett, hogy a lelkesebbek ne maradjanak feladat nélkül, ők készítik majd estebédünket. Menü még meglepetés! A kitartóak ehetnek majd belőle.

 

(SÖR – szponzortól és itt hívnám fel a figyelmet, hogy a piknik pokróccal érkezők pokróconként egy doboz sört máris kapnak fáradozásuk jutalmaként!!)

 

 

Kulturális programok:

 

Kézművesség – hangszerkészítés, bodzapuska, kukoricacsuhé-baba készítés ...

 

Sárkány készítés, eregetés (nem házi!)

 

Hagyományőrző népi játékok – lehet hozni ötleteket, példákat,

eljátszuk, ha a szabályokat megismerjük vagy van, aki bemutassa

 

Népdaléneklő verseny – egy csendes sarokba vonulva,

akik kedvet érez hozzá, nótázhat :)

Egyéb:

 

Korhű ruhás papírmasé - szabadon fotózkodható

 

Túralady naptár fotózás - meglátjuk a művész Úr mit hoz ki belőle!!!! DE!!! Valóban a jövő évi BTSSz naptár alapjait képeznék a képek! Úgyhogy csak komolyan! Túralady=olyan túrázó hölgy, aki bakancsban, polóban, csapzottan és izzadtan a hegycsúcson is meg tudja tartani nőiességét és kisugárzásával pozitív hatást gyakorol nőtársaira (és a férfiakra is :) ) túrázásra csábítva másokat is!

 

Partnerszervezetek kapcsolódó anyagaikkal (MTVSz, ELTE EKSz ...)

 

15.00 - Általános és középiskolák közötti 2012/13 tanévi túraverseny ünnepélyes eredményhirdetése.

 

16.00 - koszorúzás a Klastom-kútnál.

 

Kerekpokróc beszélgetések 17:00 órától – az este közeledtével csendesebb, de annál komolyabb vizekre evezünk, egy-egy pokrócon az élet nagy és fontos dolgait beszéljük át, vitatjuk meg és talán a világot is megváltjuk :)

Tervezett témák:

- A szervezett turizmus múltja és jövője – miért érdemes tagnak lenni a jelenben (vezető: BTSSz)

- Természetvédelem – több, mint probléma (vezető: MTVSz)

- Szemét egy ügy – tudatmódosítás vagy csupán intellektus kérdése, hogy nem szemetelünk (vezető: Balázs Tibor, ÁPISz SE)

- Egyetemi élet – bolondság? (vezető: Corvinus – ELTE hallgatói)

- Nemzetközi ifjúsági turista kapcsolatok – kinyílt a világ (vezető: Szabó Kristóf, IYNF)

- Önismeret (vezető: Németh Melinda és Németh Timi)

- Úton - természetjárás és tudatosság (vezető: Perényi Zsigmond és Sólyom Melinda)

 

Emlékfa ültetés 18:00-kor – a nap zárásaként és az esemény emlékének megőrzése végett egy erdei gyümölcsfa ültetésére kerül sor ünnepélyes keretek között.

 

 

 

bottom of page